Με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Θ. Σκυλακάκη συναντήθηκε το ΔΣ του ΠΑΣΙΑΜΕΙ

Με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κύριο Θόδωρο Σκυλακάκη συναντήθηκε το Δ.Σ.  του ΠΑΣΙΑΜΕΙ  την Τρίτη 29 Ιουνίου, και συζήτησε μαζί του για μία ώρα περίπου, μέτρα για την Οικονομική Ενίσχυση των Ωδείων, των Μουσικών Σχολών και των Σχολών Βυζαντινής Μουσικής. Το Δ.Σ. του ΠΑΣΙΑΜΕΙ  εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος Μιχάλης Πατσέας, ο Γενικός Γραμματέας Πέτρος Παριανός και το Μέλος Γιώργος Οικονόμου.

Τα μέλη του Δ.Σ. παρουσίασαν με λεπτομερή στοιχεία την δεινή κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα Μ.Ε.Ι. μετά τις πολύμηνες αναστολές λειτουργίας τους. Ο κύριος Υπουργός με στοχευμένες ερωτήσεις, αλλά και σε διαρκή επικοινωνία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών, επιβεβαίωσε ότι το 2020 επήλθε 60% μείωση στα έσοδα των Μ.Ε.Ι. Κατανοώντας ότι ο κλάδος μας βρίσκεται σε μεγάλη δυσκολία για να επιτελέσει το λειτούργημα του, και αφού ήρθε ενώπιον μας σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υπουργό Ανάπτυξης κύριο Άδωνι Γεωργιάδη, μας υποσχέθηκε ότι είναι πρόθεση της κυβέρνησης να βρεθεί τρόπος για την ενίσχυση των Ωδείων και των Μουσικών Σχολών, περιλαμβάνοντας τα σε κάποιο από τα ιφιστάμενα μέτρα στήριξης.

Η συνάντηση αυτή ολοκλήρωσε την συγκεκριμένη φάση ενεργειών του Δ.Σ. του ΠΑΣΙΑΜΕΙ, και πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της απόφασης ΔΣ. 24 / 24-05-2021, της σχετικής επιστολής «Για την αντιμετώπιση των οικονομικών προβλημάτων Ωδείων & Μουσικών Σχολών» που εστάλη προς τους Οικονομικούς Υπουργούς την ίδια ημέρα, και δημοσιεύτηκε στην Ιστοσελίδα μας,  καθώς και της συνάντησης  με τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Άδωνι Γεωργιάδη, την οποίαν είχαν την Δευτέρα 14 Ιουνίου ο Πρόεδρος του ΠΑΣΙΑΜΕΙ Μιχάλης Πατσέας και το Μέλος του Δ.Σ. Γιώργος Οικονόμου.

Το ΠΑΣΙΑΜΕΙ αγωνίζεται με κάθε τρόπο για τα Ωδεία, τις Μουσικές Σχολές, τις Σχολές Βυζαντινής Μουσικής, τους εργαζόμενους σε αυτά, τους σπουδαστές και τους απόφοιτους τους, αλλά και την Μουσική Παιδεία της Ελλάδας στο σύνολο της.