Συνάντηση του ΠΑΣΙΑΜΕΙ με τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Άδωνι Γεωργιάδη

Επίσημη συνάντηση με τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Άδωνι Γεωργιάδη είχαν ο Πρόεδρος του ΠΑΣΙΑΜΕΙ Μιχάλης Πατσέας και το Μέλος του Δ.Σ. Γιώργος Οικονόμου, την Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021. Την συνάντηση οργάνωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΠΑΣΙΑΜΕΙ Πέτρος Παριανός.

Η συνάντηση έγινε σε συνέχεια της απόφασης ΔΣ.24 / 24-05-2021, και της σχετικής επιστολής «Για την αντιμετώπιση των οικονομικών προβλημάτων Ωδείων & Μουσικών Σχολών» που εστάλη προς τους Οικονομικούς Υπουργούς την ίδια ημέρα, και δημοσιεύτηκε στην Ιστοσελίδα μας.

Κατά την συνάντηση το ΠΑΣΙΑΜΕΙ ενημέρωσε τον Υπουργό γραπτά και προφορικά για τα οξυμμένα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Ιδιωτικά Αναγνωρισμένα Μουσικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Ωδεία, Μουσικές Σχολές και Σχολές Βυζαντινής Μουσικής) εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης του Κορωνοϊού και της παρατεταμένης αναστολής λειτουργίας τους. Επίσης τον ενημέρωσε για την περιορισμένη επιτυχία που είχαν οι αιτήσεις των Ι.Α.Μ.Ε.Ι. στα προγράμματα ΕΣΠΑ των Περιφερειών.

Το ΠΑΣΙΑΜΕΙ εστίασε σε δύο σημαντικά αιτήματα του κλάδου:
1. Συμπερίληψή μας σε Πρόγραμμα Επιδότησης της δραστηριότητας των επιχειρήσεών μας, με χορήγηση μη επιστρεπτέου κεφαλαίου.
2. Απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής του μισθώματος τουλάχιστον για το χρονικό διάστημα έως και τον Αύγουστο 2021.

Ο Υπουργός κ. Γεωργιάδης έδειξε πως γνωρίζει τα προβλήματα του κλάδου και πως αντιλαμβάνεται τις ιδιαιτερότητές του. Για τα προγράμματα ΕΣΠΑ, τόνισε πως η κάθε Περιφέρεια σχεδίασε και εκτέλεσε το δικό της πρόγραμμα αυτόνομα, με την χρηματοδότηση του Υπουργείου Ανάπτυξης.

Αποδέχτηκε το δεύτερο αίτημα μας, και υποσχέθηκε πως, αφού μελετήσει το πρώτο αίτημα μας με τους συνεργάτες του, θα μας απαντήσει σύντομα.

Το ΠΑΣΙΑΜΕΙ κρατά ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας και με το Οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης, για την προάσπιση των Ωδείων, Μουσικών Σχολών και Σχολών Βυζαντινής Μουσικής.

Το Δ.Σ. του ΠΑΣΙΑΜΕΙ