Συνάντηση του ΔΣ του ΠΑ.Σ.Ι.Α.Μ.Ε.Ι. με τον Υφυπουργό ΥΠ.ΠΟ.Α Νικόλα Γιατρομανωλάκη 17/1/23

Αντιπροσωπεία του Δ.Σ. του ΠΑΣΙΑΜΕΙ, (Μιχάλης Πατσέας, Πρόεδρος, Ανδρέας Παρασκευόπουλος, Αντιπρόεδρος, και Πέτρος Παριανός, Γενικός Γραμματέας), είχε την 17/01/2023 το πρωί προγραμματισμένη συνάντηση με τον Υφυπουργό Σύγχρονου Πολιτισμού (ΥΠΠΟΑ) κ. Νικόλα Γιατρομανωλάκη.

Η συνάντηση διήρκεσε περισσότερο από δύο ώρες και έγινε με βάση τις νέες επικαιροποιημένες θέσεις του ΠΑΣΙΑΜΕΙ, όπως αυτές αποκρυσταλώθηκαν στις αποφάσεις της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης 04-01-2023 και του Δ.Σ. 38 / 11-01-23.

Ο Υφυπουργός θεωρεί κατ’ αρχάς τις περισσότερες από τις προτάσεις μας θετικές. Υποσχέθηκε πως θα συνεχίσει να εργάζεται (Ι.) για την διαβάθμιση των Μ.Ε.Ι. (Ωδείων και Μουσικών Σχολών) στο επίπεδο 5 του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων (δεδομένου των περιορισμών του άρθρου 16 του Συντάγματος), χωρίς επιπλέον εξετάσεις, (ΙΙ.) για την προστασία των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων μας, και (ΙΙΙ.) για την επίλυση άλλων προβλημάτων μας (αδειοδότηση, αθέμιτος ανταγωνισμός κλπ.) πάντα σε διαρκή επικοινωνία με το Δ.Σ. του ΠΑΣΙΑΜΕΙ.

Υπενθυμίζουμε ότι την 16/09/2021 το ΠΑΣΙΑΜΕΙ υπέβαλε εκτεταμένη Εισήγηση 36 σελίδων σχετικά με το θέμα της Διαβάθμισης των Μ.Ε.Ι.

Στα πλαίσια του συνεχιζόμενου αγώνα του ΠΑΣΙΑΜΕΙ, το Δ.Σ. συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Παιδείας κ. Άγγελο Συρίγο, δύο Γ.Γ. του ΥΠΕΠΘ, τρεις Διευθυντές, και τριμελή αντιπροσωπεία του ΕΟΠΠΕΠ, την 29/11/22 και την 21/12/22, και είχε εκτεταμένες συζητήσεις για την διαβάθμιση των Ωδείων και Μουσικών Σχολών, με τις προτάσεις του ΠΑΣΙΑΜΕΙ και τις αντι-προτάσεις του ΥΠΕΠΘ.

Το Δ.Σ. του ΠΑΣΙΑΜΕΙ συνεχίζει τον διάλογο και τις πολιτικές πιέσεις προς την κυβέρνηση, για την επίτευξη λύσης στα προβλήματα των Ωδείων, των Μουσικών Σχολών, των Σχολών Βυζαντινής Μουσικής, των σπουδαστών και αποφοίτων τους, και της καλλιτεχνικής παιδείας στο σύνολο της.

Το Δ.Σ. του ΠΑΣΙΑΜΕΙ
(Απόφαση 39/18-1-2023)