Ανακοίνωση του ΔΣ του ΠΑΣΙΑΜΕΙ σχετικα με την Διυπουργική Σύσκεψη 9/1/23

Το Δ.Σ. του ΠΑΣΙΑΜΕΙ θεωρεί ως θετική εξέλιξη την μεγάλη Διυπουργική Σύσκεψη η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα 9 Ιανουαρίου 2023 στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για το ζήτημα της αναβάθμισης και διαβάθμισης της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης (Ωδεία, Μουσικές Σχολές, Δραματικές Σχολές, Σχολές Χορού), το οποίο επιτέλους «αναγνωρίζεται ως θέμα κομβικό για την εκπαιδευτική και για την πολιτιστική πολιτική της χώρας μας» από την κυβέρνηση.

Υπενθυμίζουμε πως το ΠΑΣΙΑΜΕΙ (ΕΝΙΑΜΕΙ) αγωνίζεται για το θέμα αυτό εδώ και δεκαετίες. Το τρέχον Δ.Σ. έχει πραγματοποιήσει επανειλημμένα συναντήσεις με υπουργούς και αρμόδιους πολιτικούς και διοικητικούς παράγοντες, και έχει καταθέσει ολοκληρωμένες θέσεις σχετικά. Συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Παιδείας κ. Άγγελο Συρίγο την 29/11/22 και την 21/12/2, και νωρίτερα με τον Υφυπουργό ΥΠΠΟΑ αρμόδιο για τον Σύγχρονο Πολιτισμό κ. Νικόλα Γιατρομανωλάκη, καθώς και με την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κυρία Λίνα Μενδώνη.

Το ΠΑΣΙΑΜΕΙ ένωσε τις δυνάμεις του με τα σωματεία καλλιτεχνικής εκπαίδευσης και τους υπόλοιπους καλλιτεχνικούς φορείς, για την ανατροπή των διατάξεων του Π.Δ. 85/2022, που υποβαθμίζουν επαγγελματικά και μισθολογικά τους απόφοιτους καλλιτεχνικών σχολών, το δε Προεδρείο του Δ.Σ. συμμετείχε στην σχετική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Πολιτισμού την 27/12/2022.

Το Δ.Σ. δεν εφησυχάζει. Συνεχίζει να πιέζει τους αρμόδιους υπουργούς να προχωρήσουν άμεσα σε μόνιμη και δίκαιη λύση του προβλήματος διαβάθμισης των Ωδείων και των Μουσικών Σχολών, καθώς και των υπόλοιπων Σχολών Καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης που εποπτεύονται από το ΥΠΠΟΑ. Συνεχίζει να είναι ο ήρεμος, αποφασιστικός και συγκροτημένος εκφραστής των δίκαιων αιτημάτων του κλάδου, για το καλό της Μουσικής Παιδείας της Ελλάδας, και του συνόλου των Ελλήνων Μουσικών. Καλεί τα μέλη του να παραμείνουν στρατευμένα στον κοινό μας αγώνα.

Το Δ.Σ. του ΠΑΣΙΑΜΕΙ
(Απόφαση 37/9-1-2023)