Έκτακτη Γενική Συνέλευση ΠΑΣΙΑΜΕΙ – Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2023

Πρόσκληση για σύγκληση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης του ΠΑΣΙΑΜΕΙ
την Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2023

Το Δ.Σ. του ΠΑΣΙΑΜΕΙ με ομόφωνη απόφαση του (36 / 27-12-2022) αποφάσισε
να συγκαλέσει ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ των μελών του ΠΑΣΙΑΜΕΙ,
σύμφωνα με τις προβλέψεις του άρθρου 15, παράγραφος 2, του καταστατικού του ΠΑΣΙΑΜΕΙ,
την Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2023, στις 6.30 μ.μ.
στην έδρα του σωματείου, Κύπρου 61, Χαλάνδρι 15233, με θέματα:

1.  Ενημέρωση – συζήτηση για τις προτάσεις του ΥΠΕΠΘ σχετικά με Διαβάθμιση των ΑΜΕΙ.
2. Ενημέρωση – συζήτηση πάνω στο Προεδρικό Διάταγμα 85/2022 (ΦΕΚ 232/Α/17-12-2022):
«Καθορισμός προσόντων διορισμού σε φορείς του Δημοσίου.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ : ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΤΣΕΑΣ
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ :  ΠΕΤΡΟΣ ΠΑΡΙΑΝΟΣ

**********************************************************************************************************************************************************


Επιγραμματική ενημέρωση για την σχετική δραστηριότητα του Δ.Σ.
κατά την διάρκεια του τελευταίου ενάμιση χρόνου (σε ανεστραμένη χρονολογική σειρά) :

– Την 27/12/2022, μέλη του ΠΑΣΙΑΜΕΙ συμμετείχαν στην πρωινή κινητοποίηση των καλλιτεχνικών φορέων εναντίον του Π.Δ. 85/2022.
Το απόγευμα, ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του ΠΑΣΙΑΜΕΙ συμμετείχαν σε μεγάλη συνάντηση καλλιτεχνικών φορέων (την οποία είχε ζητήσει η Π.Ο.Θ.Α.) με τον Υφυπουργό ΥΠΠΟΑ κ. Γιατρομανωλάκη, και την Γ.Γ. κ. Δουνδουλάκη, καθώς και με Γ.Γ. του Υπουργείου Παιδείας και Γ.Γ. του Υπουργείου Εσωτερικών. Ο Πρόεδρος ανέδειξε τα προβλήματα που δημιουργεί η έλλειψη διαβάθμισης στις Σχολές Καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης και υποστήριξε τα δίκαια οικονομικά και θεσμικά αιτήματα των καλλιτεχνών, αποφοίτων των ΑΜΕΙ και των λοιπών Καλλιτεχνικών Σχολών (Δραματικών και Χορού).

– Την 29/11/22 και την 21/12/22 ο Πρόεδρος, ο Αντιπρόεδρος, ο Γ. Γραμματέας, και το Μέλος του Δ.Σ. Γ. Οικονόμου, συναντήθηκαν με τον Υφυπουργό Παιδείας κ. Άγγελο Συρίγο, δύο Γ.Γ. του ΥΠΕΠΘ, τρεις Διευθυντές, και τριμελή αντιπροσωπεία του ΕΟΠΠΕΠ, και είχαν εκτεταμένη συζήτηση για την διαβάθμιση των Ωδείων και Μουσικών Σχολών, με τις προτάσεις του ΠΑΣΙΑΜΕΙ και τις αντι-προτάσεις του ΥΠΕΠΘ.

– Την 15/11/22 το Δ.Σ. του ΠΑΣΙΑΜΕΙ προσέφερε την στήριξη του στα μέλη των Μουσικών Συνόλων της ΕΡΤ με γραπτή παρέμβαση προς την διοίκηση της ΕΡΤ και τον αρμόδιο Υπουργό.

– Την 05/09/2021 το Δ.Σ. του ΠΑΣΙΑΜΕΙ κατέθεσε στο ΥΠΠΟΑ Πρόταση 32 σελίδων για το πρόβλημα της Διαβάθμισης, βασισμένη σε σχετική εισήγηση του Αντιπρόεδρου Ανδρέα Παρασκευόπουλου. Κατά τους επόμενους δεκατέσσερις μήνες, το Προεδρείο είχε αλλεπάλληλες συναντήσεις με πολιτικούς και διοικητικούς παράγοντες του ΥΠΠΟΑ, προωθώντας την διαβάθμιση, και συζητώντας άλλα φλέγοντα ζητήματα του κλάδου.

-Την 12/06/2021 το Δ.Σ. προέβη σε γραπτές προτάσεις προς το ΥΠΠΟΑ, για λύση πρακτικών προβλημάτων λειτουργίας που είχε δημιουργήσει η πανδημία. Καθ’ όλη την διάρκεια της πανδημίας ο Πρόεδρος και ο Γ.Γ. είχαν πολυάριθμες συναντήσεις (φυσικές και διαδικτυακές) με πολιτικά και διοικητικά μέλη της ηγεσίας του ΥΠΠΟΑ, για την επίλυση προβλημάτων που δημιούργησε η πανδημία στην λειτουργία των ΑΜΕΙ.

– Την 24/05/2021 το Δ.Σ. προέβη σε γραπτές προτάσεις προς τα Υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης για λύση οικονομικών προβλημάτων που είχε δημιουργήσει η πανδημία. Αμέσως μετά, το Προεδρείο συναντήθηκε την 14/06/2021 με τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Άδωνι Γεωργιάδη, και την 29/06/2021 με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα. Το Δ.Σ. είχε δεκάδες παρεμβάσεις για επίλυση οικονομικών αιτημάτων των ΑΜΕΙ, από τον Μάρτιο του 2020, μέχρι τον Ιούνιο του 2021, τις περισσότερες με επιτυχία!

– Την 21/04/2021 το Δ.Σ. του ΠΑΣΙΑΜΕΙ ολοκλήρωσε την Πρόταση του για το πρόβλημα της Διαβάθμισης των ΑΜΕΙ, και την προώθησε σε διακεκριμένο Νομικό για περαιτέρω επεξεργασία και σχολιασμό.

Το Δ.Σ. του ΠΑΣΙΑΜΕΙ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ : Πατσέας Μιχάλης
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ : Παρασκευόπουλος Ανδρέας
ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ : Παριανός Πέτρος
ΤΑΜΙΑΣ : Μοντίνου Μαρία
ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΔΗΜ. ΣΧ : Τερτίπη Χριστίνα
ΜΕΛΟΣ : Οικονόμου Γεώργιος
ΜΕΛΟΣ : Τσεκούρα Καίτη