Ανοίγουν Ωδεία και Μουσικές Σχολές στις 17 Μαΐου 2021

Σύμφωνα με την ΚΥΑ 29922 (ΦΕΚ 1944 /Β/ 13-5-2021) που μόλις δημοσιεύθηκε:

Τα Αναγνωρισμένα Μουσικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα ανοίγουν επισήμως την Δευτέρα 17 Μαΐου 2021, για όλα τα ατομικά μαθήματα και μόνο γι αυτά. Κανένα μάθημα δεν εξαιρείται, άρα για τραγούδι, βυζαντινή μουσική, πνευστά, κρουστά ισχύει (κατ’ αρχάς) ότι ίσχυε όταν κλείσαμε.

Τα ομαδικά μαθήματα συνεχίζουν μόνο διαδικτυακά: Σολφέζ, Χορωδία, Ορχήστρα, Ομαδικό Βυζαντινής, Μελοδραματική, ακόμα δε περισσότερο Μουσική Προπαιδεία και Μουσικοκινητική αγωγή ΔΕΝ πραγματοποιούνται ζωντανά σε καμία περίπτωση.

Περιμένουμε την Εγκύκλιο του ΥΠΠΟΑ για καθορισμό Υγειονομικών μέτρων και για περισσότερες λεπτομέρειες, ειδικότερα:

(1) για τον Συνοδό Πιανίστα στο τραγούδι, στα πνευστά, στην προετοιμασία απολυτηρίων κλπ εξετάσεων, (2) για το υποχρεωτικό μάθημα της Μουσικής Δωματίου, (3) για τα Ειδικά Μαθήματα Διεύθυνσης Χορωδίας και Ορχήστρας, και τις εξετάσεις τους, (4) για την διεξαγωγή των εξετάσεων γενικά και των Απολυτηρίων ειδικά, κλπ.

Η εγκύκλιος θα δημοσιευθεί εδώ:

https://www.culture.gov.gr/el/Information/SitePages/view.aspx?nID=3784

Το Δ.Σ. του ΠΑΣΙΑΜΕΙ καλεί τους συναδέλφους να ετοιμάσουν την επάνοδο στα δια ζώσης μαθήματα τηρώντας σχολαστικά τους γενικούς όρους υγιεινής, αλλά και τους ειδικούς όρους τους οποίους θα ορίσει η αναμενόμενη εγκύκλιος. Ας συμβάλλουμε δυναμικά στην προστασία της δημόσιας υγείας και στον αγώνα για την εξάλειψη της μάστιγας του Κορωνοϊού.

Το Δ.Σ. του ΠΑΣΙΑΜΕΙ καλεί τους συναδέλφους να στηρίξουν με κάθε τρόπο το εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμού, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες υγείας, και τον οικογενειακό ιατρό του καθενός.


Καλή επάνοδο στα Ωδεία μας, τις Μουσικές μας Σχολές, και τις Σχολές μας Βυζαντινής Μουσικής. Ας συμβάλλουμε ώστε να μην χρειαστεί να κλείσουμε ξανά!

Το Δ.Σ. του ΠΑΣΙΑΜΕΙ

**********************************


ΚΥΑ Αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ. 29922
(ΦΕΚ 1944 /Β/ 13-5-2021)

(Σελ. 42)

(Παράγραφος) 3. α) Σε όλη την Επικράτεια αναστέλλεται η λειτουργία των παρακάτω δραστηριοτήτων: …

(Εδάφιο) 13. Πολιτιστική εκπαίδευση, εξαιρούνται η εξ αποστάσεως εκπαίδευση, η δια ζώσης εκπαίδευση για τους τελειόφοιτους σπουδαστές Ανώτερων Σχολών Δραματικής Τέχνης και Ανώτερων Επαγγελματικών Σχολών Χορού
και από 17.5.2021 για ατομικά μαθήματα Μουσικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Ωδεία, Μουσικές Σχολές, Σχολές Βυζαντινής Μουσικής) / ΚΑΔ 85.52.

(Σελ.57)

  1. (Παραβάσεις / Πρόστιμα)

************************************