Συνάντηση του Γ.Γ. του ΠΑΣΙΑΜΕΙ με την Διευθύντρια Καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης του ΥΠΠΟΑ

Σχετικό: ΔΣ21/ 30-01-2021

Στα πλαίσια των συνεχών επαφών του ΔΣ του ΠΑΣΙΑΜΕΙ με την πολιτική και διοικητική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, την Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021 έγινε  συνάντηση εργασίας του Γ.Γ. του ΠΑΣΙΑΜΕΙ κ. Πέτρου Παριανού με την Διευθύντρια Καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης κυρία Αγγελική Σγούρα. Συζητήθηκαν τα εξής:

α) Επαναλειτουργία των Ωδείων και Μουσικών Σχολών

Το ΠΑΣΙΑΜΕΙ, επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά την προσήλωση του στα μέτρα για την καταπολέμηση της μάστιγας του Κορωνοϊού. Ταυτόχρονα όμως ζήτησε από το ΥΠΠΟΑ να συνεχίσει να ενημερώνει τις Υγειονομικές αρχές για τις ιδιαιτερότητες της Μουσικής εκπαίδευσης, και κυρίως για το γεγονός ότι τα μαθήματα μουσικής γίνονται παρουσία ενός μαθητή ανά καθηγητή σε εξαιρετικά ευρύχωρες αίθουσες, άρα, σε περίπτωση χαλάρωσης των μέτρων, τα Ωδεία και οι Μουσικές Σχολές πρέπει να προηγούνται όλων των υπόλοιπων εκπαιδευτικών δομών.
Η κυρία Διευθύντρια υποσχέθηκε να ενημερώσει για άλλη μια φορά τον ΕΟΔΥ σχετικά. Ζήτησε σχολαστική τήρηση των κανόνων υγιεινής εκ μέρους των Α.Μ.Ε.Ι. και δεσμεύθηκε να μας ενημερώσει άμεσα όταν λάβει τις σχετικές εντολές από την Πολιτική ηγεσία, προωθώντας μας εγκαίρως την σχετική ΚΥΑ.

β) Χειμερινές απολυτήριες εξετάσεις

Το ΔΣ του ΠΑΣΙΑΜΕΙ με την απόφαση του ΔΣ18 / 25-11-2020, ζητούσε εγκαίρως  την παράταση της περιόδου των Χειμερινών Απολυτηρίων Εξετάσεων. Σχετικά είχε ενημερωθεί από 3/12/2020 δια ζώσης και ο (τότε Γ.Γ. και νυν) Υφυπουργός Σύγχρονου Πολιτισμού κύριος Νικόλας Γιατρομανωλάκης. [Δείτε σχετική ανακοίνωση ΠΑΣΙΑΜΕΙ 12/01/2021].
Στην συνάντηση με την κυρία Διευθύντρια ζητήσαμε, και εκείνη δέχτηκε να εισηγηθεί, να γίνει παράταση τόσο της εξεταστικής περιόδου, όσο και της προθεσμίας κατάθεσης Μαθητολογίων Β’ εξαμήνου έως την 31/03/2021.

γ) Διαβάθμιση

Ο Γ.Γ. του ΠΑΣΙΑΜΕΙ, σε συνέχεια σχετικών αποφάσεων του Δ.Σ. (7/ 24-10-17, 19/ 09-04-2019 και 19/ 28-11-2020), της δια ζώσης συνάντησης του Προεδρείου του ΠΑΣΙΑΜΕΙ με την Υπουργό κυρία Μενδώνη την 22/05/2020, και της δια ζώσης συνάντησης του Προέδρου του ΠΑΣΙΑΜΕΙ κ. Μιχάλη Πατσέα με τον Υφυπουργό κ. Νικόλα Γιατρομανωλάκη την 3/12/2020, ζήτησε την υλοποίηση της υπόσχεσης της κυρίας Υπουργού για σύσταση επιτροπής με σκοπό τη διαβάθμιση των Αναγνωρισμένων Μουσικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και των Απολυτηρίων τίτλων τους, με την συμμετοχή του ΠΑΣΙΑΜΕΙ σε αυτήν.
Η κυρία Διευθύντρια μας ζήτησε να καταθέσουμε τις θέσεις μας γραπτώς εντός του Φεβρουαρίου 2021, και επιβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει να εργάζεται για την υλοποίηση της υπόσχεσης της Υπουργού.

Το Δ.Σ. του ΠΑΣΙΑΜΕΙ συνεδρίασε σήμερα 30/01/2021 διαδικτυακά, ενημερώθηκε διεξοδικά από τον Πρόεδρο και τον Γ.Γ., συζήτησε εκτενώς όλα τα τρέχοντα ζητήματα, καθόρισε τις επόμενες ενέργειές του, και συνέταξε το παρόν Δελτίο Τύπου.

Το Δ.Σ. του ΠΑΣΙΑΜΕΙ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ:                         Πατσέας Μιχάλης
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ:                Παρασκευόπουλος Ανδρέας
ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ:  Παριανός Πέτρος
ΤΑΜΙΑΣ:                               Μοντίνου Μαρία
ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΔΗΜ.ΣΧ:   Τερτίπη Χριστίνα
ΜΕΛΟΣ:                                 Οικονόμου Γεώργιος
ΜΕΛΟΣ:                                 Λιγνός Τιμόθεος