ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΞΑΝΑ ΤΑ ΩΔΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ

Αγαπητοί συνάδελφοι,
σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με την ΚΥΑ 69863 / ΦΕΚ 4829 -Β- 2/11/2020 «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας…» και συγκεκριμένα τα άρθρα 1 περ. 8 και 5 περ.13, αναστέλλονται τα μαθήματα στα Ωδεία και τις Μουσικές σχολές, καθώς και σε όλες τις Δομές Καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης που εποπτεύονται από το Υπουργείο Πολιτισμού, από σήμερα, Τρίτη 3 μέχρι και Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020, σε όλες τις περιφερειακές ενότητες (Π.Ε.) που έχουν χαρακτηριστεί «Επιπέδου Αυξημένου Κινδύνου».

Σύμφωνα με το άρθρο 11.β, αυτές είναι σήμερα οι Π.Ε.  Αθηνών, Πειραιώς, Αττικής, Βοιωτίας, Ιωαννίνων, Λάρισας, Μαγνησίας, Τρικάλων, Θήρας, Νάξου και  όλη σχεδόν η Βόρεια Ελλάδα.

Η ΚΥΑ αυτή μας κοινοποιήθηκε μετά τις 2 μ.μ. με διαβιβαστικό της Διεύθυνσης Καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης (Α.Π. 612898/16432/4533/3-11-2020).

Το Δ.Σ. του ΠΑΣΙΑΜΕΙ εκφράζει με επιστολή του προς την κυρία Υπουργό Πολιτισμού την απορία και τη θλίψη του για την επιλεκτική στοχοποίηση της καλλιτεχνικής παιδείας για μια ακόμα φορά, καθώς κλείνουν τα Ωδεία, τα οποία προσφέρουν κυρίως ατομικά μαθήματα, σε ευρύχωρες αίθουσες, υπό αυστηρές υγειονομικές συνθήκες, την ίδια ώρα που παραμένουν ανοιχτά τα φροντιστήρια, τα Μουσικά Γυμνάσια και Λύκεια, και όλα τα υπόλοιπα σχολεία, τα οποία προσφέρουν μόνο ομαδικά μαθήματα σε τάξεις έως και τριάντα ατόμων.

Το Δ.Σ. του ΠΑΣΙΑΜΕΙ συντάσσεται με τους καθηγητές, τους μουσικούς, τους καλλιτέχνες, και όλους τους φορείς του σύγχρονου πολιτισμού, διαμαρτυρόμενο για το δυσανάλογο φορτίο που σηκώνουμε στην αντιμετώπιση της κρίσης του κορωνοϊού, την αυξανόμενη περιθωριοποίηση και την οικονομική εξαθλίωση μας. Ζητάμε από την κυβέρνηση να επανεξετάσει και να εκλογικεύσει τα μέτρα, τουλάχιστον σε αναλογία με τις υπόλοιπες εκπαιδευτικές δομές, και να προβεί σε άμεση οικονομική ενίσχυση των Αναγνωρισμένων Μουσικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, των καθηγητών μας, και των καλλιτεχνών εν γένει.

Το Δ.Σ. του ΠΑΣΙΑΜΕΙ